Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Vanhan ajan Kaneli- Ässät

Kukapa ei tykkäisi kaneli ässistä. Uunista tultuaan ihana kanelin tuoksu tulee jo luukun aukaistuaan. Tein leipomossa ollessani viimeisenä työnäni Kaneli-Ässät jota maisteltuani päätin tehdä niitä myös kotiin saavuttuani. Niin hyviltä ne maistuivat ja toivat nieleen lapsuuden hetket joihin nämä  Ässät myös kuuluvat. Sainpa maistella näitä viikonlopun juhlissakin. Tämän ohjeen otin Kotiruoka kirjasta v. 1966. Minä pursotin Ässät leivinpaperille suoraan taikinan tehtyäni.Hyvät ässät:

125 g voita tai margr
275 g sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 " leivinj.
350 g ( 6-7 dl ) vehnäj. 

koristeluun sokeria ja kanelia

Voi tai marg. ja sokeri hierotaan vaahdoksi, munat yksitellen, kaneli, leivinj. ja vehnäj. lisätään.
Taikinasta muotoillaan sormen paksuisia tankoja, jotka kieritellään sokeri- ja kaneliseoksessa, muodostetaan ässiksi ja paistetaan miedossa uuninlämmösssä ( 175 ast, 10 min ).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti