Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

perjantai 1. elokuuta 2014

Irish Coffee Juustokakku

Tein eilen Irish coffee juustokakkua,  jonka olen saanut työkaverilta aikoinaan käsinkirjoitettuna,  joten en tiedä mistä se on lähtöisin. Mutta hyvää tästä tuli. Työkaverini saivat tämän kakun tänään lomalle lähtemiseni kunniaksi. Ja kyllä kakku hävisi nopeasti,  kun sen pöytään laitoin.  Kakku näytti niin kalpealta , joten lisäsin siihen sulatetusta suklaasta pursotinpussilla huolimattomasti ristikkoa ja tein lisäksi  suklaakerma pursotukset reunoille sekä koristeeksi vielä oikeita kahvipapuja,  kun suklaisia ei ollut nyt saatavilla.

Pohja
175 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte
3 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispikermaa
200 g Philadelfia tuorejuustoa
1 dl siro  sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl viskiä
0,75 dl irish coffee kahvia tai espressoa

Koristelu
suklaata koristeluun
Suklaa kermaa koristeluun
kahvipapuja

1. Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi.  Laita leivinpaperi vuoan pohjalle,  ja jos on reinakalvoa vuoan reunoille. Vaihtoehtoisesti voit käyttää leivinpaperista leikattua suikaleita.  Näin saat kakun reunasta sileän eikä se tartu irtopohjavuoan reunoillekaan.
Painele seos irtopohjavuuan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin viilenemään siksi aikaa kun teet täytteen.

 Käytin 22 cm  halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa. 
2. Laita liivatelehdet  kylmään veteen pehnemään.

3. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri yhdessä.
Vatkaa vaahto aika napakaksi. 

4. Pehmitä tuorejuusto esim haarukalla sekoittaen ja yhdistä se  kermavaahtoon ja mausta vaahto viskillä. Sekoita.

5.. Sulata puristetut liivatelehdet kuumaan kahviin.

6. Lisää kahvi/ liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten kermavaahto/tuorejuusto seokseen.

7. Kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä tasaiseksi. Hyydytä pakastimessa 20 min tai laita jääkaappiin hyytymään  seuraavaan päivään.

8. Irrota kakku vuuasta varovasti. Poista kalvot ja leivinpaperi. Koristele haluamallasi tavalla, suklaalla, suklaa kermalla, kahvipavuilla 

Suklaakerma

2,5 DL Flora vispiä
100 gr Pandan maitosuklaata

Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Jäähdytä hiukan. Samalla vatkaa kerma tanakaksi vaahdoksi.  Kun kerma vatkaantunut lisää hieman jäähtynyt  suklaa nauhana napakasti sekoittaen kermavaahdon joukkoon. Laita pursotus pussiin ja koristele kakku halaumallasi  tavalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti