Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 2. elokuuta 2014

BROWNIES

Lauantai on leipomispäivä, ainakin lapsuudessani oli aina niin. Jota odotin koko viikon että pääsen leipomaan äitini kanssa. Mikään ei voita tuoreita leivonnaisia ja sitä perinnettä olen yrittänyt jatkaa oman perheeni kanssa. Tosin meillä leivotaan ja on leivottu useat vuodet jo lähes päivittäin.:-) Tänään oli sitten vuorossa nuo amerikkaiset kanssallisleivonnaiset eli BROWNIES. Ja tämä on kyllä niin hyvää mitä muutakaan tästä voisin sanoa. Tällä kertaa turvauduin yhteishyvä ruokalehdestä saamaani reseptiin josta poistin pähkinät ja tuplasin ohjeen,  joka on seuraavanlainen.

200 gr marganriinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
200 gr tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

1.Vaahdota pehmennyt voi  ja sokeri sekä vaniljasokeri vaahdoksi
2. Vatkaa joukkoon munat yksitellen
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäädytä sitä . Lisää jäähtyneenä voi/sokeri/muna seokseen(koneella)
4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin nuolijalla hyvin  ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.Älä vatkaa enään koneella tässä vaiheessa. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota vuoka sisähalkasijaltaan 26 X 38cm oleva suorakaiteinen vuoka.

Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 min. Riippuen miten pehmeän kakusta haluat. Ja uuneissakin on eroja joten kannattaa aina välillä katsoa sitä  uunia. Jäähdytä ensin ja sitten kumoa kakku ja leikkaa paloiksi. Koristele halutessasi ja tarjoile kerman tai jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti