Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

torstai 28. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa-Suklaaruudut




.
Jäljellä olevista kesäkurpitsoista tein vielä näitä ChocoChilin ohjeella olevia mokkapaloja muistuttavia ruutuja. Nämä ovat maultaan aika makeita. Tämäkin taikina oli hyvin helppotekoinen. Päälle laitoin vielä koristeiksi   helmiä ja pyöreitä nonparelleja.

Pohja:
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 130 g tummaa suklaata rouhittuna (esim Panda)
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 150 g vegaanista margariinia sulatettuna
  • 0,75 dl kasvimaitoa (tai vettä)
  • 3 dl kesäkurpitsaraastetta
Kuorrutus
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl margariinia
  • 3 rkl vettä
  1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää margariini ja kasvimaito ja kääntele taikina tasaiseki. Kääntele vielä lopuksi joukkoon kesäkurpitsaraaste.
  2. Levitä taikina uunivuokaan (28x28cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin ja tee sitten kuorrute.
  3. Sekoita tomusokeri, margariini ja kaakaojauhe haarukalla. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopivan notkea. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti