Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 23. elokuuta 2014

Omena-valkosuklaa/ lime piirakka ja vaniljakastike


 Aamusella ajattelin että mitähän veisin kylään viemisinä ja siitä syntyi ajatus omenapiirakasta . Reseptiarkistot esiin ja sieltähän löytyi hyvä ohje jota olen tehnyt raparperin kanssa, joten tämä piirakka lähtee tänään mukaamme kyläreissulle ja halusin tehdä mukaan vielä itse oikean vaniljakastikkeen. Suosittelen tätä piirakka ohjetta kaikille, vaihteeeksi. Itsekin yritän nyt miettiä omenoille erilaisia käyttötarkoituksia ja mikä parempi kun kokeilla ja  miettiä erilaisia tapoja käyttää näitä herkullisia omenia.

Pohja

125 g voita
4 dl vehnäjauhoja

1-2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä
1 muna



täyte

6 kotimaista omenaa

1 tl kanelia

200 g valkosuklaa-lime rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Omenien karamellisointi
75 g voita
2 dl sokeria
6 omenaa

Kiehauta ensiksi voi ja sokeri pari minuttia. Pilko omenat ja laita kattilaan ja anna kiehua kunnes vähän ovat pehmenneet. Omena ei saa mennä liian pehmeäksi.

 Kun omenat ovat valmiita voit aloittaa taikinan teon. 

Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Toisesta tulee pohataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle

Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä löysähköksi jäävä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle ja ripottele päälle kanelia.

Sekoita maitorahkaan vaniljasokeri  ja muna. Kaada täyte omenien päälle. Levitä viimeiseksi piiraan päälle vielä muruseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden joukkoon. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Toisesta tulee pohataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.

Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä löysähköksi jäävä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Asettele karamellisoidut omenan  viipaleet taikinapohjalle ja ripottele päälle kanelia.


Sekoita maitorahkaan sokerit ja muna. Kaada täyte omenien päälle. Levitä viimeiseksi piiraan päälle vielä muruseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.

Olen käyttänyt samaa ohjetta myös raparperin kanssa ja toimii hyvin. Siitäkin tulee herkullinen piirakka.

Vanilja kastike
6 dl kermamaitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
6 keltuaista

Halkaise vaniljatanko kahtia ja kaavi sisus ja sekoita se maitokerma seokseen. Laita kaikki aineet kattilaan yhtäaikaa ja kiuhauta . Myös kaavittu vaniljatanko. Keitä kunnes sakenee. Nosta pois levyltä, poista vaniljatanko ja voit lisätä vielä hiukan vaniljasokeria.

Kuppi kahvia ja pala tätä piirakkaa kera itsetehdyn vaniljakastikkeen vie kielen mennessään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti