Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Lusikkaleivät

Mieleni on tehnyt jo viikkoja tehdä lusikkaleipiä ja tänä viikonloppuna pääsin sitten toteuttamaan toiveeni. Ohje on muutoin hyvin samanlainen kun useimmat mutta minä suurena  vaniljan ystävänä halusin lisätä ohjeeseen vielä vaniljatangon ja suurensin myös vähän ohjetta jotta saan paljon lusikkaleipiä aikaiseksi. Vadelmahillon olen myös itse tehnyt näihin lusikkaleipiin.


250 g voita
1,75 dl sokeria
1 vaniljatanko
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täytteeksi vadelmamarmelaadia

Keitä voita niin kauan,  että saat siihen kauniin kullan värin. Kaada toiseen astiaan jäähtymään . Anna jäähtyä hetki ja kaada joukkoon vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä sokeri. Sekoita joukkoon ja anna seisahtua hetki sekoittamatta.  Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää vielä hieman lämpimän voi-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista että taikina ei ole liian löysää, jos niin lisää vähitellen jauhoja saadaksesi taikinan kiinteäksi. Muotoile syvän lusikan avulla paistettavat pikkuleivän osat. Paista uunissa 175 asteessa n. 10 min tai kunnes ovat saaneet hiukan väriä pintaan. Täytä marmelaadilla ja pyörittele siro sokerissa. Voit myös laittaa päälle sokerin sijasta tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti