Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

torstai 14. elokuuta 2014

Omena-rahka kakku

Olen yötä ystäväni luona jossa pääsin leipomaan Omena-rahkakakun. Kotona oleva ohje ei tullut mieleeni ja omenapiirakkaa piti saada joten turvauduin Valion sivuilta otettuun ohjeeseen pienin muutoksin.

POHJA
100  gvoita
1  dlsokeria
muna
2 1/2  dlvehnäjauhoja
1  tlleivinjauhetta
TÄYTE

1 prk  (à 250 g)
1 prk

 maitorahkaa
vaniljarahkaa
2  dl
 kuohukermaa
2  rkl
perunajauhoja
munaa
1 1/2  dl
sokeria
1/4  dl
sitruunamehua
1  tl
vaniljasokeria
PÄÄLLE
3   (n. 300 g)
omenaa
1  tl
kanelia
sokeri


Valmistusohje
  • Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos
  • Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
  • Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria.
  • Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti