Bostonkakkua ja Omenapullia

Kun olen luvannut leipoa samat leivonnaiset kun ohjelmassa,  niin tässä tulee bostokakku kotikutoisesti.  Onneksi se kilpailussa onnistui pronssin arvoisesti, sillä olen tätäkin kakkua tehnyt monesti. Tänään vain jokin sai minut ottamaan kakun uunista liian aikaisin ja niinhän sinä kävi että pohja oli raaka joten pistin takaisin uuniin.Suklaakakun teinkin jo viikolla onnistuneesti. Kilpailussa päällinen tuotti haastetta lämpötilan vuoksi. Pullatakinan tein normaalin puolen litran taikinan josta puolikkaasta tein Bostonkakun ja toisesta puolikkaasta suussa sulavia omenatäyte pullia. Ensi viikolla sitten luvassa Foccaciaa ja tuulihattuja.  Täytteeseen ohje tulee tässä.

Omenatäyte
80g voita
1 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
70g pekanpähkinöitä
n. 5 dl omenakuutioita 


Koristelu
2 dl tomusokeria
N. 3 rkl omenamehua

Laita voi pehnemenään, pilko pekaanipähkinöitä tai laita ne yleisleikkurilla pieneksi.. Pilko omenat pieniksi neliöiksi ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset yhteen, viimeiseksi pehmeäksi sulanut voi. Levitä kaulitulle taikinalle ja rullaa . Leikkaa sen jälkeen  muutaman sentin paloiksi ja laita paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Voitele sulalla voilla pullat. Paista 180 asteessa n 30 min, riippuen uunistasi. Nauti kylmän maidon kanssa lämpimänä.







Kommentit

Suositut tekstit