Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 20. syyskuuta 2014

Bostonkakkua ja Omenapullia

Kun olen luvannut leipoa samat leivonnaiset kun ohjelmassa,  niin tässä tulee bostokakku kotikutoisesti.  Onneksi se kilpailussa onnistui pronssin arvoisesti, sillä olen tätäkin kakkua tehnyt monesti. Tänään vain jokin sai minut ottamaan kakun uunista liian aikaisin ja niinhän sinä kävi että pohja oli raaka joten pistin takaisin uuniin.Suklaakakun teinkin jo viikolla onnistuneesti. Kilpailussa päällinen tuotti haastetta lämpötilan vuoksi. Pullatakinan tein normaalin puolen litran taikinan josta puolikkaasta tein Bostonkakun ja toisesta puolikkaasta suussa sulavia omenatäyte pullia. Ensi viikolla sitten luvassa Foccaciaa ja tuulihattuja.  Täytteeseen ohje tulee tässä.

Omenatäyte
80g voita
1 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
70g pekanpähkinöitä
n. 5 dl omenakuutioita 


Koristelu
2 dl tomusokeria
N. 3 rkl omenamehua

Laita voi pehnemenään, pilko pekaanipähkinöitä tai laita ne yleisleikkurilla pieneksi.. Pilko omenat pieniksi neliöiksi ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset yhteen, viimeiseksi pehmeäksi sulanut voi. Levitä kaulitulle taikinalle ja rullaa . Leikkaa sen jälkeen  muutaman sentin paloiksi ja laita paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Voitele sulalla voilla pullat. Paista 180 asteessa n 30 min, riippuen uunistasi. Nauti kylmän maidon kanssa lämpimänä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti