Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 27. syyskuuta 2014

Donitsit

Minulla on ollut kirpputorilta oleva donitsi vuoka joka on jäänyt kaapin uumeniin. Ja yhtenä aamuna aamukahvilla ollessani löysin taas kerran itseni  Annin Uunissa blogin kimpussa  Päädyin sinne uudestaan ja uudestaan koska houkuttimena toimi ihanat donitsit jotka hän oli tehnyt. Tänään sitten tartuin tuumasta toimeen ja tein donitseja. Ohje on niin ihana tehdä ja tuntuu helpolta niin haluan jakaa sen teille myös täällä. ja löydät sen myös täältä Annin Blogista. Pääsin kokeilemaan hiljakkoin kirpputorilta löytämääni telinettäkin nyt näiden kanssa.

Ohje: 24 kpl pieni vuoka/12 kpl iso vuoka
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
ripaus ruususuolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kaardemummaa
1 dl piimää
1 kananmuna
20 g sulatettua voita
voita pellin voiteluun


  Sekoita vehnäjauhot ja mausteet yhteen toisessa kulhossa,  sen jälkeen
Sekoita kananmuna, piimä ja sula voi toisessa kulhossa. Yhdistä nämä eli
Lisää muna-piimä-voiseosta vähitellen jauhoseokseen  ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele donitsipelti sulalla voilla.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin (täytä noin puoleen väliin).

Paista uunin keskitasolla 200`C:ssa n. 10 min. Näyttivät uunista tultua tällaiselta.




Donitsit voi koristella mieleisellään tavalla. Minä käytin  näihin donitseihin kinuskipäällystä, suklaapäällystä ja kaneli/sokeripäällystä sekä koristerakeita ja valkosuklaata .

 Kinuskipäällyksen ohje tulee tässä.

Kuorrute
1 dl fariinisokeria 
50 g voita
60 ml kuohukermaa
2 dl tomusokeria

Valmista kuorrute kun donitsit ovat jäähtyneet. Mittaa kattilaan fariinisokeri, voi ja kuohukerma. Sulata hiljalleen aineet tasaiseksi seokseksi, kuumenna sitten kiehuvaksi ja anna poreilla n. 1 minuutin ajan.
Ota kuorrute levyltä ja vatkaa siihen tomusokeri. Vatkaa noin minuutin ajan kunnes kuorrute on samettista.
Kasta donitsit ylösalaisin kuorrutteeseen ja käännä oikein päin ritilälle valumaan. Ripottele pinnalle koristeet ennen kuin kuorrute jähmettyy.





Valmista kuorrute kun donitsit ovat jäähtyneet. Mittaa kattilaan fariinisokeri, voi ja kerma. Sulata hiljalleen aineet tasaiseksi seokseksi, kuumenna sitten kiehuvaksi ja anna poreilla n. 1 minuutin ajan.
Ota kuorrute levyltä ja vatkaa siihen tomusokeri. Vatkaa noin minuutin ajan kunnes kuorrute on samettista. Koristele.

4 kommenttia:

  1. Wau! Hyvältä näyttää :) Olihan maku kohdallaan?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Annis, maku oli tosiaan kohdallaan , saavutti suuren suosion lapsillani ja kehut tuli naapurilta joka sai maistiaiset .olipa ihana resepti ja vasta nyt päätyi keittiööni, kiitos sinun. Tämä resepti tulee kyllä suosikki listalle.

    VastaaPoista
  3. Sunnuntaina piti tehdä vielä yksi satsi kun pojat tilasi suklaisia versioita. Pitää kokeilla myös banaanidonitsi ohje jonain päivänä. Kiitos kommentista.

    VastaaPoista