Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Lakritsi marenkeja ja jännitystä huomiseen

Olen leiponut tarjottavia ystävilleni jotka huomenna tulevat jännittämään kanssani ensimmäistä
 Koko Suomi Leipoo kauden aloitusta. Koko kevät on ollut niin jännittävää ja mielenkiintoista aikaa, sai jännittää monta kuukautta tuleeko valituksi tähän kilpailuun, hakijoita oli hirveä määrä ja kuukausi kuukaudelta ylitin haastattelut ja tehtävät. Eräänä päivänä sitten ilo soitto tuli , joka sai minut hyppimään riemusta. Ja nyt se sitten huipentuu ensimmäiseen totaaliseen tv esiintymiseeni. Samoin kun myös rakkaiden kilpakumppaneiden. Tämä on ollut uskomaton kokemus ja tuonut minulle mahtavia uusia ystäviä. Ja mitä se vielä tuokaan. Nauttikaa kivasta ohjelmasta, niin minäkin.

Huomisesta tarjoilusta ensimmäinen lakritsi marengit

5 kananmunan valkuaista
5 dl sokeria
3tl vaniljasokeria
Muutama tippa sitruuna aromia
2 tl lakritsijuurijauhetta
1 tl omena viinietikkaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimella ja lisää sokerit . Vatkaa vaahto kiinteäksi ja kiiltäväksi. Lisää sitruuna aromi, lakritsijuurijauhetta ja viinietikka. Pursota tähti tyllalla haluamallasi tavalla. Paista kiertoilmassa 80 asteessa 3 h . Pienemmät voi olla vähemmänkin aikaa.1 kommentti: