Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

maanantai 22. syyskuuta 2014

Focacciaa

Torstaina on vuorossa Koko Suomi Leipoo ohjelmassa Foccaciaa ja Tuulihattukakkua, joten aloitin uusinnan Foccacialla, tosin eri ohjeella kun itse ohjelmassa. Käytin ohjetta jolla olen sitä kotioloissa tehnyt. Jännityksellä odotellaan taas seuraavaa jaksoa ja nähdä niitä ihania tuulihattu luomuksia mitä saimme aikaiseksi. Minäkin suunnittelen jotain ihan erilaista mitä tuli ohjelmassa tehtyä. Jännittävää.


4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl oliivi öljyä

Vuokaan:
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
Tuoretta tinjamia
Tuoretta rosmariinia
10 kpl Luumutomaatteja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Sekoita. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina n. 10 minuuttia .Jää käsiin tarttuvaksi. Laita kulhoon nousemaan n. 20 minuutiksi. Voitele reunallinen vuoka öljyllä. Jätä puolet öljystä leivän voiteluun. Taputtele taikina tasaisesti vuokaan ja nostata vielä 1/2 tuntia liinan alla. Lopuksi Sivele öljyä taikinan pintaan ja  ripottele päälle tinjamia selä rosmariinia . Painele vielä puoleksi leikatut tomaatit taikinan sisään. Lisää vielä sormisuolaa pintaan.

Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti