Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Sitruuna-Marenkitorttu

Tämä leivonnaisten klassikko on ollut jo pitkään listallani, jota en ole koskaan tehnyt tässä muodossa. Koko Suomi leipoo ohjelmassa tätä tehtiin viime viikolla ja sillä ohjeella lähdin tätä yrittämään. Torttua on sanottu haasteelliseksi ja sitä se varmaan minun kohdallanikin olisi ollut ellen olisi soittanut leipuri ystävälleni ja hakenut uskon vahvistusta kreemin hyytymiseen. Nyt tiedän että hyytyhän  se mutta näytti pitkään siltä , että niin ei tule tapahtumaan. Uunissa hyydytettynä sitruunatäytteestä tuli pehmeän suussa sulavaa. Lisäsin ohjeen sitruunaraasteeseen puolet lisää ja kakusta tuli minun makuuni ainakin taivaallisen hyvää. Marengin  ja kirpeän sitruunan pehmeä liitto on minulle ainakin yksi herkullisimmista. Joten tätä torttua tulen tekemään kyllä toisenkin kerran.
Ohjeen otin siis täältä: http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/koko-suomi-leipoo/reseptit/artikkeli/tekninen-tehtava-jakso-7-sitruuna-marenkipiiras/2942402.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti