Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

maanantai 1. syyskuuta 2014

Passion-jogurttikakkua , ohjeella

Tämä kakku on sitten suussa sulavaa. Kakku matkasi työtovereideni luokse. Osan ohjeeesta olen ottanut lempiblogistani Kermaruusulta.






Pohja
3  kananmunaa
2 dl  sokeria
1½ dl  vehnäjauhoja
½ dl  perunajauhoja
1 tl  leivinjauhetta
Vatkaa munat hyväksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon sekoitten nuolijalla. Paista 200 asteessa uunipellillä 7-10 min.
Vadelmahilloa ja 100 g valkosuklaata
Passionmousse
5 dl kermaa
250g turkkilaista jogurttia
300g passionpyrettä
5 isoa liivatelehteä
reilu 2 dl sokeria
Laita liivatelehdet pehnemään kylmään veteen ja sulata ne sen jälkeen kuumaan vesi- tai sitruunatilkkaan. Kaada liivateseos pyreen joukkoon.  Vaahdota kerma.Lisää pyre ja sokeri jogurtin joukkoon ja lisää lopuksi varovasti vaahdotettu kerma edelliseen. Sekoita tasaiseksi.Kokoa kakku.
Leikkaa halkaisiltaan 20 cm ympyrä kaksi kertaa. Laita toinen pohjista 24 cm halkaisiltaan olevan kakkupohjan keskelle. Lisää kakkupohjan päälle vademahilloa ja laita toinen kakkupohja se päälle. Leikkaa 100 g valkosuklaata muruiksi ja lisää se päällimäisen kakkupohjan päällle. Kaada lopuksi massa 24 cm kakkurenkaan sisällä olevan kakkupohjan  päälle ja laita kylmään hyytymään tunniksi jääkaappiin.
.Kun kakku on ollut tunnin jäähtymässä, tee vadelmamelba ja laita se varovasti lusikalla moussen päälle. Laita vielä hyytymän yön yli. Koristele mielesi mukaan tai voit jättää myös pelkän kiilteen.
Vadelmamelba
100 g vadelmapyrettä tai sosetta
1 rkl sokeria
1 liivatelehti
Lisää sokeri vadelmasoseeseen. Sulata kylmässä vedessä pehmennyt liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se pyreeseen. Sekoittele hetken aikaa ennen kuin laitat se kakun pinnalle.
Ja sitten nautimaan tästä ihanan raikkaasta kakusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti