Lemon Curd
Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä itse lemon curdia . Eilen kaupassa muistinkin ostaa luomu sitruunoita joista tulee paras lemon curd. Näin olen jostain lukenut. Olisin halunnut etsiä ohjeen jostain ulkomaiselta blogista, mutta en innostuksissani joutanut , kun piti päästä sitä jo tekemään. Otin ohjeen Maku sivustolta ja siitä syntyi taivaallisen hyvänmakuista lemon curdia, mutta olisin odottanut sen olevan hiukan paksumpaa, silti toimii hyvin tällaisenaankin. Testasin sitä paahdetun paahtoleivän päällä. Huomenna työkaverini saa yllätyksenä toisen purkeistani, josta on haaveillut.
- 4 kplkeltuaista
- 2 dlsokeria
- 1 1/2 rklsitruunankuoriraastetta (hienoa)
- 1/2 dlsitruunamehua
- 50 gvoita (huoneenlämpöistä)
- 1 tlvaniljasokeriaVatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa vaaleaksi ja sakeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää ne varovasti liedellä olevaan keltuais sokeri vaahtoon. Ota vesihauteessa oleva astia sen jälkeen pois levyltä, anna jäähtyä hiukan ja lisää lopuksi pilkottu voi vatkaten seokseen.Purkita ja laita jääkaappiin yön yli. Voit sekoitella purkkia jääkaapissa ollessa aika ajoin ensimmäisenä iltana. Ja ah... niin pehmeä, makoisa lemon curd tahna on syntynyt
Kaiken maailman curdit on aina ihania! Bongasin jostain blogista puolukkaisen version voi ihanuus! Ihan huippua ;)
VastaaPoistahttp://ellysinbakemyday.blogspot.fi/
Tässä blogissa leivotaan makeita leivonnaisia, kakkuja ja milloin mitäkin. Kohti herkuttelua mennään rennolla asenteella ja monipuolisin reseptein aina hiukan pienellä twistillä ja joskus ihan näppituntumalla. Mummolta opittuna, saattavat leivonnaiset olla aina vähän omia sävellyksiä perinteisistä ja muiden kokkien tekeleistä.
Hei Ellysi kiitos kivasta kommentista. Täällä tosiaan on leivottu vaikka mitä ja odottelen hetkeä että pääsen tekemään enemmän kakkujakin, jota oikein odotan. Pääni kovalevyllä on jonossa paljon reseptejä joita tulette vielä näkemään täällä. Osa muualta otettuja ja osa ajan Haminan arkistostani, joita kun ehdin niin pääsee keittiöni emännän käsittelyyn.
PoistaHei Irma,
VastaaPoistaLöysin Koko Suomi leipoo-fanina tämän blogisi ja heti kuin tilauksesta ihanan tavan käyttää piparien koristelusta yli jääneitä keltuaisia. Lemon curdista vaan pitää tehdä taas jotain hyvää leipomista, täähän kävisi vaikka kääretortun väliin.
Kiva kun löysit blogini. Tervetuloa uudelleen. Hyvältä kuulostaa tuo kääretorttu idea, taidanpa kokeilla sitä itsekkin.
PoistaTervetuloa myös vastavierailulle, osoitteeni on:
VastaaPoistahttp://ninnaleipoo.blogspot.fi