Pitsikakkua täyssuklaapohjalla ja passiontäytteellä

Tämän kakun tein ystävilleni jotka tulivat viettämään kanssani iltaa ensimmäisen Koko Suomi leipoo ohjelman ulostuloa. Tein kakkupohjan täydestä suklaasta ja täytin sen passionmoussella. Tämä on yhdistelmä joka toimii mielestäni hyvin. Makea suklaa ja kirpeän raikas passion...niin hyvää. Päälle laitoin koristeiksi viimeksi tekemiäni pitsejä. Päällä satin ice massaa värjättynä wiltonin oranssilla värillä.

Pohja

250 g voita
200 g tummaa suklaata väh 70 %
2 dl sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. väh. 10 min. Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen vehnäjauhoseos ja vuorotellen voisuklaa seosta. Sekoita taikina käännellen sekaisin varovasti. Laita vuokaan ja paista 175 C:ssa uunin alimmalla tasolla 1 tunti. Jäähdytä kakkupohja ennen vuoasta irroittamista.

Passiontäyte

5 dl kermaa
200g vanijatuorejuustoa
4 1/2 dl passionpyrettä (Boiron)
4 dl sokeria
8 isoa liivatetta( Meiran )

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sulata kattilassa passionpyre sekä sokeri  ja lisää pehmennetyt liivatelehdet passionpyreseokseen. Sekoita pyreseos pehmennetyyn vaniljatuorejuustoon. Lisää lopuksi kermaan varovasti sekoittaen. Anna hyytyä jääkaapissa jonkun aikaa ennen kuin täytät kakun.
Kokoa kakku kelmutetun vuoan sisään nurinpäin.Hyydytä jääkaapissa väh. 4 tuntia.  Pyreestä saat kahteen väliin täytteet. Koristele ja päällystä kakku haluamallasi tavalla.  Tähän kakkuun käytin 
500 g Satin Ice massaa  itse värjättynä. Kakku on tehty 24 cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa.




Kommentit

  1. VOI NAM!!saisko ohjetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kirjoittelen ohjeen tulevana viikonloppuna tänne blogiin tämän kakun alle jotta muutkin, jotka haluavat ohjeen saavat sen sitten täältä. Kiva kun ohje kiinnosti sinua.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit