Päärynä-Valkosuklaa piirakka
Omenoita on tehty jo monessa muodossa joten teki mieli tehdä jotain muuta. Kaupassa päärynät kutsuivat minua ja siitää piirakan sitten tekaisin. Tällä ohjeella ilman valkosuklaata olen tätä ohjetta käyttänyt useissa marjapiirakoissa. Piirakka oli uunissa kun naapurini sattui ovelleni ja totesi että mikä mielettömän hyvä tuoksu taas tulee teidän ovesta. Siinä olin samaa mieltä. Ohjeen kirjoittelen huomenna mehun tekemisen lomassa.
Taikina:
3 kananmunaa
3,75 dl sokeria
150g voita
3 kananmunaa
3,75 dl sokeria
150g voita
100 gr sulatettua valkosuklaata
200 g cremè fraichea
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori sekä mehu
Pinnalle:
5 - 6 pientä päärynää
n. puolikkaan sitruunan mehu
mantelilastuja
Tarjoiluun:
tomusokeria, suklaa raitaa sulatetulla suklaalla
200 g cremè fraichea
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori sekä mehu
Pinnalle:
5 - 6 pientä päärynää
n. puolikkaan sitruunan mehu
mantelilastuja
Tarjoiluun:
tomusokeria, suklaa raitaa sulatetulla suklaalla
Kuori päärynät, halkaise ne puoliksi ja poista siemenkodat. Puserra
päärynöiden päälle puolikkaan sitruunan mehu estämään tummuminen sekä
antamaan päärynöille hieman makua.
Vaahdota kananmunat ja sokeri
vaahdoksi
Laita voi ja valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan. Älä anna koskettaa vettä. Lisää joukkoon vähitellen sekoittaen sulatettu voi-valkosuklaaseos
Lisää
cremè fraiche.
Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää sitruunan kuori sekä mehu, ja sekoita taikina varovasti
tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun pyöreään korkeareunaiseen
piirakkavuokaan. Painele päärynän puolikkaat taikinaan ja ripottele
pinnalle mantelilastuja.
Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 50
minuuttia tai kunnes kypsää jonka voit kokeilla tikkutestillä . Peitä piirakka loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta
uhkaa tummua liikaa. Jäähdytä piirakka ja sihtaa päälle
tomusokeria jakoristele sulatetulla suklaalla.
Sulata 30 gr tummaa suklaata ja vedä päälle viivoja ylös alaisin.
Minäkin lisäsin suklaan lopuksi mutta siitä kuvaa ei tullut.
Tätä piirakkaa voi myös käyttää marjojen, omenoiden , persikoiden, raparperin kanssa ja kaikista tulee yhtä herkullisia. Makumaailma vain on erilainen.
Päärynä tortuissa on yllättävän hyvää ! Kokeilen tällä viikolla.
VastaaPoistaLapsuuden kaikki oikeat tädit ja 'naapurintädit' tekivät aina päärynäleipomuksia ja ne maistui !
Päärynä on minunkin suosikkini leivonnaisissa. Uunissa poistuessaan se vielä pehmenee mukavasti ja tulee herkullisemmaksi. Myös blogissani oleva päärynä hyytelö kakku on yksi suosikeistani. Odotan innolla millaisen reseptin blogistasi löydän.
VastaaPoista